RSS

>BAMYA KIZARTMASI

02 Eki

>

MALZEMESİ
Yarım kilo uzun boy bamya
1 su bar.un
1 şişe maden suyu
tuz
Bir kase Süzme Yoğurt
2 diş sarmısak
Ufalanmış ceviz
YAPILIŞI
Bamyaları tuzlu limonlu suda haşlanıp una bulanıp bir yerde bekletilir.
Diğer yanda bir kaba bir şişe maden suyu , bir su bardağı un ve tuz karıştırılıp bir sos elde edilir.Haşlanan ve unlanmış banyalar bu sosa barırılıp kızgın yağda kızartılır
sarmısaklı,cevizli yoğurda batırılarak sıcak sıcak yenilir.
aaa dediğinizi duyar gibiyim ama mutlaka tatmanızı tavsiye ederim çok güzzel bir lezzet tabi bamya sevenler için bir çoğu bu güzel sebzeyi sevmezler
Günaydın dostlar yaptığım el işlerimi hemde yemek tariflerimi aynı blogta yürütmem bazı sıkıntılar getireceğini düşündüğümden yemek kısmını ayırdım bundan sonra el işlerimi bu blogda
yemekle ilgili tariflerimide GÜLO ANNE MUTFAKTA adresinde yayınlayacağım ordada beni yalnız bırakmayacağınızı ve güzel yorumlarınızı esirgemeyeceğinizi biliyorum.Blog listelerinizede eklerseniz çok memnun olacağım şimdiden hepinize çok teşekkür ederim sevgiyle kalın
 
1 Yorum

Yazan: Ekim 2, 2010 in yemekler

 

One response to “>BAMYA KIZARTMASI

  1. lezzet sarayı

    Ekim 2, 2010 at 5:57 am

    >ellerine sağlık değişik olmuş.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: