RSS

>TAVUKLU PATLICAN KEBAP

12 Eyl

>




Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
1 adet rende patates
1 adet yumurta
2 dilim ekmek içi veya 3-4 yemek kşğ galeta unu
12 adet küçük boy patlıcan
1 kase kaşar peyniri rendesi
tuz,karabiber,pul biberi,köri ,toz zencefil
2 adet sarmısak
1 adet büyük boy kurusoğan rende
1 yemek kşğ domates salçası
Yapılışı
patlıcanların baş kısmı kalmak şartıyla kabukları soyulup tuzlu suda 15 dak.bekletilin acı suyu çıkması için.patlıcanlar suda bekletilirken tavuk göğüsleri rondodan çekilerek kıyma haline getirin , içine baharatlar ,yumurta ,1 adet çiğ patates rende ve ekmek içi eklenip çok iyi yoğrulup ve buzdolabında 10 dak.dinlendirilin.Kıyma dinlenirken patlıcanlar tuzlu sudan çıkarılıp tuzlu suyu gitmesi için yıkanıp kurulandıktan sonra bol kızgın yağda hertarafı kızartılıp( yağa tuz atılınca hem patlıcanlara lezzet katar hemde yağ sıçramasını önler).Patlıcanların kızarma işlemi bitip soğuyunca tavuk kıymasıyla panlıcanların baş kısmı hariç her tarafı kıymayla kapatılıp tüm patlıcanları bu şekilde yaptıktan sonra tekrar kızgın
yağda hafif kızartıp fırın tepsisine dizilir salçalı su hazırlanıp tepsiye döktükten sonra 200 fırında 15 20 dak pişiririn fırından çıkarmadan önce kaşar rendesi tavuklu kebapların üzerine konulur ve kaşarların eriyip hafifif kızarınca fırından çıkarılıp sıcak servis yapın.
Benim kaşarlar biraz fazla kızardı afiyet olsun mutlaka denemenizi
tavsiye ederim servisi güzel görünümü şık ve tadı nefis
NOT Patlıcanları kıymayla kapatırken elinizi ıslatarak yapabilirsiniz

Reklamlar
 
5 Yorum

Yazan: Eylül 12, 2010 in yemekler

 

5 responses to “>TAVUKLU PATLICAN KEBAP

  1. lezzet sarayı

    Eylül 13, 2010 at 6:09 am

    >değişik olmuş ellerine sağlık

     
  2. yurdagül

    Eylül 13, 2010 at 9:00 am

    >ellerine sağlık gülo ablam aldım tarifini en kısa zamanda denicem hatta bugün yapardım evde kaşar paynirim yok.

     
  3. özlem

    Eylül 13, 2010 at 11:42 am

    >değişik ve leziz görünüyor. ellerine sağlık

     
  4. Yildiz

    Eylül 14, 2010 at 6:57 am

    >Hımmmmmmmmmne kadar değişik ne nefis görünüyor ellerine sağlık canımbunu denemeliyim benimde denenecekler listedi bi hayli kabardı :))Sevgiler…..

     
  5. Birsel ve İrem

    Eylül 23, 2010 at 8:16 am

    >Nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Ben kıyma ile yaptım ama bu şekilde de denemeyi isterim. Afiyetler olsun.Sevgiler.

     

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: