RSS

>KURU FASULYELİ YAŞ PASTA

28 Tem

>

MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış kurufasulye
4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
3 çorba kşğ.pirinç unu
1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu
1 kase ince dövülmüş ceviz içi

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
1 su bar.toz şeker
2 çorba kşğ.mısır nişastası
1 paket krem Şanti
YAPILIŞI
4 yumurta ve şekeri yoğurt kıvamına gelene kadar mikserle çırpıp içine haşlanmış ve blendırdan geçmiş fasulyeleri 3 çorba kşğ.nişasta dövülmüş ceviz içleri vanilya ve kabartma tozunu ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra yuvarlak çemberli kek kalıbı yağlanıp içine aktarılır 170 derece fırında kek pişirilir ve soğuması bveklenilir.
Kek soğuyunca daha önce hazırlanıp soğuyan sosu ve krem şsnti ile istediğiniz şekilde süsleyip biraz dinlettikten sonra servise hazır afiyet olsun

 
3 Yorum

Yazan: Temmuz 28, 2010 in Hamur işleri ve Tatlılar

 

3 responses to “>KURU FASULYELİ YAŞ PASTA

  1. banuca

    Temmuz 28, 2010 at 10:47 am

    >Kurufasulyeli …. Hiç tatmadım, aşure içinde kurufasulye tadını çok severim ama, bu çok değişik, denemeliyim mutlaka. Hele bostanımdaki beyaz fasulyeler olsun, kurutiim, sonra.. E doğal olsun değil mi :)) Aldım tarifi, ellerine sağlık…

     
  2. yurdagül

    Temmuz 29, 2010 at 6:15 am

    >ellerine sağlık ablam hiç daha önçeden duymamıştım normalde kuru fasulyeyi sevmem denemek lazım tadını.

     
  3. GÜLOANNE

    Temmuz 29, 2010 at 7:02 am

    >yurdagülcüğüm ısrarla yapıp denemeni tavsiye ederim fasulye değilde daha çok kestane tatı oluyor

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: